Duurzaam

“Inmiddels weten we allemaal dat fossiele brandstoffen niet onuitputtelijk zijn, het milieu zwaar belasten en alsmaar duurder worden. Maak daarom kennis met PassiefHuisPlus, kennispartners op het gebied van duurzaam & energiezuinig wonen.”

Laag energiegebruik.

PassiefHuisPlus besteedt vanaf het ontwerp aandacht aan de impact van het gebouw op het milieu, minimaal energiegebruik, maximaal wooncomfort en een gezond binnenklimaat. Dit bereiken we door een uitgekiend ontwerp in combinatie met maximale isolatie, luchtdicht bouwen en een installatie op maat. De installatie kan bestaan uit bijvoorbeeld: een bodem- of luchtwarmtepomp, lage temperatuur verwarming, infrarood panelen, zonnepanelen (PV), zonneboiler, balansventilatie, warmte terugwin installatie (WTW) of een Hybride systeem. Daarnaast wordt specifieke aandacht besteed aan het voorkomen van oververhitting en (passieve) koeling. E.e.a. gebaseerd op de nZEB-tool dan wel PHPP- berekening.
 

 

Welke ambitie past bij u?

Gaat u voor EPC 0,4 ? Energieneutraal of zelfs voor Passief ? Wilt u weten welke uitvoering het meest aansluit bij uw duurzaamheidsambitie, dan staan wij u middels een deskundig advies graag terzijde.

Energieprestatie – EPC waarde 0,4.

Uw aanvraag voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning dient o.a. vergezeld te gaan van een EPC- berekening. De Energie Prestatie Coëfficiënt van een woning drukt de energetische prestatie van een woning uit. De waarde 1,0 is ongeveer wat een gemiddelde woning in 1990 presteerde. Met ingang van 01-januari-2015 is de norm EPC 0,4. Een woning met een EPC van 0,4 gebruikt nog maar 40% van de energie, t.o.v. dezelfde woning 20 jaar geleden. Vanaf 2020 geldt dat woningen “energieneutraal” moeten zijn. PassiefHuisPlus heeft de kennis en ervaring nu al in huis, waarom wachten? Nu doen!