Passiefhuis

Is het uw ambitie om nog bewuster met energie om te gaan, om het milieu te sparen en omdat het goed is voor uw eigen portemonnee, dan kunt u kiezen voor een woning die gebouwd wordt volgens de principes van een passiefhuis. Hierbij wordt bewust gestuurd op een gegarandeerd laag energieverbruik, te weten; een maximale warmtevraag van15 kWh/m2/jaar en een maximaal primair energiegebruik van 120 kWh/m2/jaar al dan niet 100 % duurzaam opgewekt, volledig afgestemd op uw wensen, ambities en budget.

Beperken van de warmtevraag……… dat is waar het om draait !

 

Een woning kan alleen daadwerkelijk energiezuinig zijn als deze is ontworpen volgens de principes van Trias Energetica, welke zijn:
 

  1. beperken van energiegebruik;
     
  2. gebruik van duurzame energie;
     
  3. efficiënt energiegebruik,

  
………….. én dan óók in deze volgorde. Dat betekent op de eerste plaats het terugbrengen van de warmtevraag van de woning.
Houtskeletbouw staat bekent om zijn hoge isolatiewaarden. Isolatiewaarden voor vloeren, wanden en dak van Rc 4,5 m2 K/W tot 8,0 m2 K/W of zelfs 9 of 10 m2 K/W en een Uw 1,3 – 0,67 W/m2K voor ramen en deuren, zijn met ons systeem eenvoudig te realiseren.
Dat in combinatie met de juiste installatie, speciaal ontworpen voor en afgestemd op uw woning, uw gezinssituatie en uw leefpatroon en een optimale kierdichting en het voorkomen van thermische bruggen, levert een energiebesparing tot wel 70% (lager) in vergelijking tot de gemiddelde woning.
Omdat de EPC eisen wederom zijn aangescherpt, fossiele brandstoffen eindig zijn, we onze verantwoordelijkheid moeten/ willen nemen voor de impact van ons gedrag op het milieu (CO2 uitstoot) en we willen genieten van een behaaglijkheid en gezond binnenklimaat, is houtskeletbouw een logische keuze.

Gezond binnenklimaat:

Behalve eerder genoemde voordelen heeft een Passiefhuis een gezonder binnenklimaat.
Een zorgvuldig ontworpen en geïnstalleerd ventilatiesysteem garandeert een voortdurende (24/7) afvoer van vervuilde lucht en toevoer van schone (gefilterde) buitenlucht, vrij van pollen.
Een raam open zetten voor een lekker lentebriesje….. géén probleem!

Comfort:

Door luchtdicht te bouwen krijgt tocht geen kans, ook kan warme binnenlucht niet ontsnappen. Kortom u beleeft een zeer behaaglijk binnenklimaat.

Goedkoper dan u denkt:

Een Passiefhuis is goedkoper dan een gewone woning. Een Passiefhuis gebruikt tot wel 70% minder energie.
Met de besparing op de energierekening lost u de extra investering* maandelijks af. Bovendien zal uw woning meer in waarde stijgen èn blijft ze voldoen aan de norm. Een Passiefhuis is daarom een goede investering.
(* investeringen in isolatie en installaties tot Passiefhuis niveau).

Aantrekkelijke financiering en subsidies:

* Investeren in isolatie en installaties is op dit moment extra aantrekkelijk.
Op dit moment zijn er gunstige financieringsmogelijkheden en worden er door de overheid voor bepaalde maatregelen (installaties) zelfs subsidies verstrekt.
En zo komt energiezuinig bouwen ook binnen uw handbereik.
Wij informeren u graag.